ELAFLEX NV - Profiel

Elaflex NV is een 100% dochteronderneming van ELAFLEX HIBY GmbH & Co. KG in Hamburg, Duitsland. Wij zijn gespecialiseerd in de levering van slangen, koppelingen en rubberen compensatoren voor de doorvoer van gevaarlijke en kritische stoffen en vloeistoffen. Hiernaast vindt u bij ons ook het wereldbekende ZVA betankingspistool voor personenwagens, vrachtwagens, vliegtuigen en vele andere.

Wij beschikken over een eigen productiefaciliteit voor de montage van koppelingen op rubberen en composietslangen, een lasafdeling, een werkplaats met draaibanken voor de productie van koppelingen allerhande en een testzone voor het hydraulisch testen van slangassemblages.

Contact

ELAFLEX NV
Merksemsesteenweg 192
B-2100 Deurne

Tel.: +32 3 3280420
Fax: +32 3 3243740
E-mail: info@elaflex.be

Omgevingskaart

Detailkaart

Medewerkers

Elaflex nv stelt een 25-tal mensen te werk, verdeeld over administratie, productie en verkoop. Verdere details vindt u op onze Contactpagina.

Geschiedenis

In 1985 werd het toenmalige Dessoy-Flexible Tubing overgenomen door ELAFLEX HIBY GmbH & Co. KG en is sinds 1992 op de Belgische markt bekend onder de naam Elaflex nv. Sinds 2001 heeft ELAFLEX HIBY GmbH & Co. KG het verkooprecht overgenomen van de chemische slangen van Paguag (PAL-slangen). Gekende producten zijn o.a. Polypal Plus, Chemopal, Pyropal, Tecnopal, Solvapal en sinds kort FEP en PTFE.

Distributie

Producten (Elaflex)

Elaflex nv levert alle originele producten van ELAFLEX HIBY GmbH & Co (TankstellenTechnik), waaronder alle slangen voor petroleumproducten en chemicaliën en  bijhorende koppelingen, de wereldberoemde ZVA betankingspistolen en de ERV rubberen compensatoren.

Tevens vindt u bij ons de veiligheidskoppelingen van MannTek (compatibel met Todo, Avery Hardoll, Emco, enz.) in aluminium, messing en roestvrij staal.

Producten (andere)

 • RVS flexibels en compensatoren
 • PVC en PU slangen
 • PTFE compensatoren en slangen
 • Lucht-, water- en stoomslangen
 • Hydraulische slangen
 • Koppelingen in staal, aluminium, messing, roestvrij staal, PE, PTFE zoals Guillemin, Storz, Camlock, Cardan, BOSS en snelkoppelingen zoals Express, GEKA, Lüdecke, enz.
 • Eigen productie van koppelingen voor composietslangen, laskoppelingen en koppelingen op maat van de klant
 • Montage van composietslangen voor de hele Elaflex-groep

Diensten

 • Levering van volledig gemonteerde slangassemblages, hydraulisch getest (indien nodig in aanwezigheid van een erkend keuringsorganisme), electrische weerstand gemeten, conform EN 10204-3.1 met markering en certificaat
 • Mogelijkheid tot on site testen bij klanten
 • Productie van klant-specifieke koppelingen

Certificaten

ELAFLEX HIBY GmbH & Co. KG is ISO 9001 gecertificeerd door de Germanische Lloyd en heeft voor quasi alle producten een Type Approval. Bovendien beantwoorden ze aan de meeste in voege zijnde EN-normen.

Begin 2015 zijn wij gestart met de procedure voor het behalen van ons eigen ISO 9001 certificaat. Wij verwachten dit af te ronden in de loop van 2016.